ПОЛИТИКА Онлајн: Овације за ,,Ван Гога“

02. август 2017.

 

ПОЛИТИКА Онлајн одмах након наступа групе „Ван Гог“ у уторак, 1. августа доноси вест о концерту у Гроцкој у оквиру јубиларних 50. Грочанских свечаности“ општине Гроцка. Вест читамо и у сутрашњем дневном издању најстарије националне новине у Србији:
Легендарна група „Ван Гог” чија је музика обележила младост неколико генерација некадашње Југославије одличним наступом у Гроцкој крунисала је седми дан овогодишњих јубиларних 50. „Грочанских свечаности” општине Гроцка. На бини у срцу старе вароши крај Дунава бенд је на делу показао да с разлогом траје више од три деценије.
– Млади сте сви, а има и родитеља – приметио је Ђуле, фронтмен „Ван Гога”.
Управо тако је и било. Родитељи који су расли уз песме бенда који први пут наступа у Гроцкој на концерт су повели своју децу, тинејџере, а концерт је пропратио и велики број младих људи из Гроцке и околних места.
У топлој летњој ноћи низали су се чувени хитови „Када одеш од мене”, „Земља чуда”, „Трагови прошлости”, „Мама”, „Неко те има”… а публика је овацијама пропратила сваку од нумера.
– Шетао сам данас вашим лепим градом. У нашим малим срединама нема високих зграда, али има великих срца и насмејаних и гостољубивих људи. Луди су они којима то није важно – рекао је фронтмен бенда.
Гитариста и певач Звонимир Ђукић Ђуле је још једном доказао да је мајстор атмосфере – коментарима, кретањем на сцени и спонтаним реакцијама непрекидно загревајући и забављајући публику. Са њим су наступили Србољуб Радивојевић, бубњеви, Бранислав Глуваков, гитара, и Дејан Илић Цвика, бас гитара.

 

Дневни лист ПОЛИТИКА у среду, 2. августа у оквиру културне рубрике „Синоћ у Београду“ доноси опширну вест о одличном наступу легендарног бенда „Ван Гог“ у срцу Гроцке у оквиру јубиларних 50. „Грочанских свечаности“ општине Гроцка.
Ван Гог је доказао зашто успешно траје три деценије, и то како наступом, тако и дужином концерта – на задовољство публике, свирали су око два и по сата.

Велико хвала колегама из „Политике“ на пажњи коју посвећују богатим културним дешавањима у лепој вароши крај Дунава.

 

Повезани садржај

14септембар2024
Почиње јесење ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2024!

Почиње јесење ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2024!

14 септембар 2024

Јесењи циклус креативних радионица ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ Центра за културу Гроцка, намењених млађим основцима, отпочиње са радом у септембру месецу 2024. године.

12септембар2024
РТС 1, Јутарњи програм, културни прилог из Ранчићеве куће: Изложба АРТЕПАКТИ Славка Крунића и концерт Deep Steady

РТС 1, Јутарњи програм, културни прилог из Ранчићеве куће: Изложба АРТЕПАКТИ Славка Крунића и концерт Deep Steady

12 септембар 2024

РТС 1, Јутарњи програм у уторак, 10. септембра 2024. емитује културни прилог из Ранчићеве куће: Изложба АРТЕПАКТИ Славка Крунића и концерт DEEP STEADY.