Концерт бенда DEEP STEADY у 11. Музичкој башти

27. август 2024.

 

Ранчићева кућа и „Музичка башта“
Концерт DEEP STEADY
Славко Крунић: Изложба илустрација АРТЕПАКТИ
6. септембар 2024. године од 19 часова
 
 
Састав „Deep Steady“, ска-џез бенд из Новог Сада наступиће на летњој сцени Ранчићеве куће у оквиру 11. „Музичке баште“ и отварања изложбе илустрација „Артепакти“ уметника Славка Крунића, у петак 6. септембра 2024. године у 19h (Мајевичка 9, Београд-Гроцка).
 
 
11. „МУЗИЧКА БАШТА“ и DEEP STEADY: Музичка башта Центра за културу Гроцка у 2024. години бележи своју једанаесту сезону, а у периоду од јуна до октобра месеца на летњој сцени Ранчићеве куће у Гроцкој представља гостујуће саставе из земље и региона. Програм обухвата мултикултурални приступ и музику различитих жанрова, са акцентом на ауторском и аутентичном изразу, који је најмање заступљен у јавном и медијском простору.
 
DEEP STEADY је инструментална музичка група основана 2016. године у Новом Саду. Један је од ретких бендова на простору бивше Југославије који спаја традицију јамајчанске музике и америчког џеза. У основи њихове музике су ска, реге и калипсо ритмови, али и џез хармоније, односно импровизација. Музика бенда инспирисана је подједнако великанима са Јамајке као што су Scataltes и Jackie Mittoo, односно гитарске деонице у стилу Ернеста Ранглина. Бенд чине: Душан Маурић - гитара, Вук Чувардић - бас гитара/контрабас, Предраг Окиљевић - тенор саксофон, Дејан Матић - гитара и Зоран Тегелтија - бубњеви.
 
Ранчићева кућа у Гроцкој је аутентичан простор културе и традиције у коме је свака поставка непоновљиво другачија. Oбјекат је споменик културе од великог значаја за нашу земљу - традиционални варошки дом с почетка 19. века. Ова складна, скулпторално обликована лепотица народног неимарства бележи више од два века трајања и четири деценије културне намене, а сваком посетиоцу дарује незаборавну атмосферу свог ванвременског склада и спокоја. Ранчићева кућа, у којој „станује“ Центар за културу Гроцка, располаже галеријским простором опремљеним витринама, идеалним за поставке примењене уметности, али и негованом, пространом баштом која се користи као летња музичка сцена, радионичарски простор и галерија на отвореном.
 
Улаз је слободан. Добро дошли!
 

 

Повезани садржај