Представљање традиције и воћарства у Ранчићевој кући

12. јул 2024.

 

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић посетио је 11. јула, поводом обележавања дана становништва, манифестацију на отвореном организовану у прелепој Ранчићевој кући у Гроцкој, амбијенту Центра за културу општине Гроцка, где се упознао са произвођачима воћа из грочанског краја.
Обележавању Дана виноградара и воћара присуствовале су и министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски, као и министарка привреде Адријана Месаровић, како бинајавиле реализацију значајних програма којима се подстиче даљи развој предузетништва и улагања у микро и мала предузећа.
У име домаћина, били су присутни представнци општине Гроцка, на челу са председником Сашом Чаприћем.
Они су заједно обишли тезге са воћем и производима од воћа домаћина из грочанског краја, као и етно-радионице за прераду вуне, калиграфију и израду веза, која је организована у дворишту Центра за културу.
Гости су потом обишли унутрашњост Ранчићеве куће, где их је директорка Центра за културу Зорица Атић, упознала са Ранчићевом кућом, знаменитостима Гроцке и радом Центра за културу општине Гроцка.
У догађају су свесрдно учествовали грочански воћари, винарије и дестилерије, Удружења за неговање традиције са терена ГО Гроцка, КУД "Стеван Штрбац", а етно радионице је подржао Етнографски музеј.
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 
 

 

Повезани садржај

14септембар2024
Почиње јесење ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2024!

Почиње јесење ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2024!

14 септембар 2024

Јесењи циклус креативних радионица ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ Центра за културу Гроцка, намењених млађим основцима, отпочиње са радом у септембру месецу 2024. године.

12септембар2024
РТС 1, Јутарњи програм, културни прилог из Ранчићеве куће: Изложба АРТЕПАКТИ Славка Крунића и концерт Deep Steady

РТС 1, Јутарњи програм, културни прилог из Ранчићеве куће: Изложба АРТЕПАКТИ Славка Крунића и концерт Deep Steady

12 септембар 2024

РТС 1, Јутарњи програм у уторак, 10. септембра 2024. емитује културни прилог из Ранчићеве куће: Изложба АРТЕПАКТИ Славка Крунића и концерт DEEP STEADY.