Представљање традиције и воћарства у Ранчићевој кући

12. јул 2024.

 

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић посетио је 11. јула, поводом обележавања дана становништва, манифестацију на отвореном организовану у прелепој Ранчићевој кући у Гроцкој, амбијенту Центра за културу општине Гроцка, где се упознао са произвођачима воћа из грочанског краја.
Обележавању Дана виноградара и воћара присуствовале су и министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски, као и министарка привреде Адријана Месаровић, како бинајавиле реализацију значајних програма којима се подстиче даљи развој предузетништва и улагања у микро и мала предузећа.
У име домаћина, били су присутни представнци општине Гроцка, на челу са председником Сашом Чаприћем.
Они су заједно обишли тезге са воћем и производима од воћа домаћина из грочанског краја, као и етно-радионице за прераду вуне, калиграфију и израду веза, која је организована у дворишту Центра за културу.
Гости су потом обишли унутрашњост Ранчићеве куће, где их је директорка Центра за културу Зорица Атић, упознала са Ранчићевом кућом, знаменитостима Гроцке и радом Центра за културу општине Гроцка.
У догађају су свесрдно учествовали грочански воћари, винарије и дестилерије, Удружења за неговање традиције са терена ГО Гроцка, КУД "Стеван Штрбац", а етно радионице је подржао Етнографски музеј.
 
 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 
 

 

Повезани садржај

05септембар2024
Дневни лист ИНФОРМЕР најављује изложбу илустрација АРТЕПАКТИ Славка Крунића и концерт DEEP STEADY у Ранчићевој кући

Дневни лист ИНФОРМЕР најављује изложбу илустрација АРТЕПАКТИ Славка Крунића и концерт DEEP STEADY у Ранчићевој кући

05 септембар 2024

Дневни лист ИНФОРМЕР у среду, 4. септембра 2024. године најављује изложбу илустрација АРТЕПАКТИ Славка Крунића и концерт DEEP STEADY у Ранчићевој кући.